Buat Yang Teristimewa,

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...semakin hari semakin semakin terasa bahang Ramadhan. u alls dah bersedia? sedia atau tidak kita harus tempuhi dan jalani ibadah puasakan? apa lagi yang sihat tubuh badan, no alasan ok??? Hari ini, 8 haribulan kita tengok anak bulan kan? u alls pernah tengok? KY tak pernah pun, lagi pun, tempat tengok anak bulan tu jauh juga dari tempat KY..macam mana rupa anak bulan tu ye????

Puasa-puasa yang lepas dah ganti, terutama kaum hawa, kalau sudah, Alhamdulillah...tapi pada yang belum, cepat-cepat dah tak ada masa ni..nanti bulan puasa, makin sibuklah KY ni, u alls kan tahu, sejak dua menjak ni, KY kurang update blog kan? KY sibuk siapkan tempahan raya, KY ni kerja sambilan kat rumah, sebagai tailor, tapi tahun ni tak banyak ambil tempahan baju, sebab banyak yang upah jahit langsir...Alhamdulillah...ada juga rezeki tambahan....

Oh yee...sebelum lupa KY nak ucapkan terima kasih bebanyak buat u alls yang sudi follow blog buruk KY ni, tapi sayang ada sesetengah follower yang tak tinggalkan jejak, malah di profilnya juga tak ada link, habis macam mana KY nak jejak balik kan? dan pada 24 Jun yang lalu, sebenarnya genap 1 tahun blog ini wujud, tapi KY terpula nak buat entri penghargaan pada tuan punya blog apa lagi follower dan pembaca setia, pejam jelik pejam jelik, setahun dah, sekejap je rasa, tapi Alhamdulillah, masih ada pembaca yang setia, mengikuti dari awal kemunculan blog ini hingga sekarang.

Dan KY juga berharap, dapat jugalah u alls ilmu yang tak seberapa di sini, KY pun bukan pandai sangat, apa yang KY kongsikan itu dari pengetahuan dan pembacaan saja, kalau ada yang tersalah tersilap harap di tegur agar kita sama-sama dapat memperbaikinya ok..InsyaAllah..nanti KY akan buat priview untuk blog-blog terpilih dan pembaca setia, sebagai tanda terima kasih yang tak terhingga dari KY, dan u alls harus tahu juga blog ini ramai juga pembaca dari negara jiran, Alhamdulillah...dapat juga rating luar negara haaaa...

U alls nak tahu...pada satu ketika blog ni, tak duduk dalam carta negara Malaysia, tapi Indonesia, mungkin waktu tu traffik lebih dari negara jiran, tapi Alhamdulillah...sekarang dah stabil dan telah kembali ke warganegaraan KY..hihiih...Ok lah, setakat ini pertemuan kita untuk kali ini, tak nak buat ucapan Ramadhan lagi hahaha...jangan lupa nanti kita sama-sama teropong anak bulan yee....Wassalam...

Khas Buat U alls

59 ulasan:

  1. dapet yang istimewa :D
    thanks KY ^_^ .

    BalasPadam
  2. saya kedua ...thanks juga :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama Indah, terima aksih juga kerana selalu singgah blog KY ini

      Padam
  3. Salam Ramadhan buat KY sekeluarga :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam Ramadhan juga buat MD, terima kasih

      Padam
  4. Salam,
    Semoga murah rezeki Ramadhan kali ini dan selamat meyambut bulat yg mulia ini. Jom ke Jamuan Blog Relaks Minda :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam BM,

      aamiin..terima kasih, KY dah singgah tadi, memang kenyang hihihi

      Padam
  5. Salam Ramadhan, ikhlas dari Zue :)

    BalasPadam
  6. Tahniah dari kakak Atie. Itulah masa berlalu tak sedar dah setahun berblog ye..
    Busy yg penuh dgn kebaikan tak apa Atie.. syukurlah. Jahit langsir lagi lumayan kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih akk, Alhamdulillah...tak banyak pun tapi adalah buat pendapatan sampingan...

      Padam
  7. pcl ke Bukit Jugra nak teropong anak bulan Ramadhan..hehe, semoga dipanjangkan umur bertemu Ramadhan lg tahun ini, in shaa Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti call ye, kalau dah namlak heeeee

      Padam
  8. salam KY.....

    TAHNIAH.....moga terus mengeluarkan n3 yg bagus.....suka singgah sini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam Yan,

      terima kasih dan terima kasih juga buat Yan, yg selalu singgah

      Padam
  9. Selamat berpuasa utk KY dan family jugak....
    Samalah TQ jugak utk KY yg sudi folo dan komen blog OKje

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih okje, dan salam Ramadhan

      Padam
  10. wa'allaiqumsalam...
    KY saya buatkan baju seragam batik dong untuk lebaran nanti dong...
    saya udah follow untuk melengkapi juga memfollow twitter KY, supaya lebih afdol

    saya dan keluarga ngucapin mohon maaf lahir bathin jelang puasa ini yah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bisa, mmahu di post ke mana ya? heeee..

      terima kasih CT..

      mohon maaf juga dari KY , selamat menjalani ibadah puasa

      Padam
  11. Tukang jahit rupanya KY ni.. sy pun tak pernah tgk lg anak bulan. InsyaAllah puasa penuh tahun ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...kalau dapat puasa penuh, ada someting ni heee..apa2 pun jaga kesihatan ye

      Padam
  12. hebat pernah trafik besard dari negara jiran. selamat menyambut ramadhan dan berpuasa yer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak delah DH, mungkin waktu tu, tengah nak popular hihiih...terima kasih dan selamat berpuasa juga buat DH

      Padam
  13. salam KY..

    muahhh utk KY juga tp di dia ckp muahh saya hanya utk dia seorang je...pada KY takpe kot sbb sama2 gugurl...hehehehe..salam ramadhan KY..dah bersedia lama dah ni...teruja sgt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam wirda,

      heheee...ala tak apalah, berbagi hihih...

      Padam
  14. teruja sagt2 nanti puasa ni !

    BalasPadam
  15. semoga ramdhan yg berkah dan ibadah menjadi rahmah buat semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. aamiin...selamat menjalani ibadah puasa, Rusydi

      Padam
  16. assalamualaikum,

    salam ukhuwah dan salam kenal dari bunda..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam Bunda,

      semoga ukhwah in berkekalan dan selamat menjalani ibadah puasa

      Padam
  17. tahniah daripada kancil...suka singgah ke sini jika ada kelapangan..banyak info yang kancil dapat

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kancil, sama2 menggapai ilmu

      Padam
  18. wah mbak Ky punya bisnis sampinga juga ya.. hebat dech..

    oya saya mau mengucapkan selamat berpuasa dan mohon maaf lahir batin. kalau selama ini ada kata kata saya yang kurang berkenan di hati mbak ky...

    semoga puasanya lancar dan penuh berkah..amin....

    BalasPadam
    Balasan
    1. adalah sedikit...buat tambah pendapatan..

      aamiin...sama2 kita jalani ibadah puasa tahun ini dengan penuh berkah InysaAllah

      Padam
    2. dikit demi sedikit lma2 menjadi bukit y mbk.

      Padam
  19. Rezeki bulan ramadhan tuh . untunglah glamor kat indonesia . teropong tak power la nak tgk anak bulan ... heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...betul tu vee, rezeki

      Padam
  20. terima kasih, selamat berpuasa semoga tuntas..Muahhh hahaha... Salam.

    BalasPadam
  21. mt siang mbk ky smga bisnis sampinganya lancar jaya mbk sukses slalu mbk ky amin.

    BalasPadam
  22. .. met menjalankan ibadah puasa kak,, maavin aq ya jika pernah salah ucap ^_^ ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat berpuasa juga dhifa, mohon maaf juga dr kak KY

      Padam
  23. Singgah jgk & nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

    BalasPadam
  24. selamat menyambut bulan ramadhan yang penuh berkah ini dan selamat berpuasa :) wahh bestnya popular di indonesia

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat berpuasa acik, sikit je popularnya heee

      Padam
  25. alhamdulillah ramadan karim dah datang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...selamat berpuasa ye firdaus,

      Padam
  26. salam ramadhan buat KY..
    semoaga puasa tahun ini berjalan dengan lancar

    BalasPadam
    Balasan
    1. aamiin...terima kasih mama rey, dan selamat menunaikan ibadah puasa juga

      Padam
  27. salam ramadhan...
    amboi, sampai ke indon.. dahsyat.. hehehe

    BalasPadam
  28. salam Ramadhan,,, jalan jalan singgah cni

    BalasPadam