Takut Melihat Remaja Sekarang

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Kalau dilihat perkembangan dunia kita sekarang sememangnya membanggakan kan? KY pun bersyukur kerana dilahirkan di bumi Allah yang aman damai ini. Namun ada segelintir manusia yang terlalu taksub akan keduniaan. Semoga kita tidak tergolong dalam manusia itu..InsyaAllah..

Semalam KY terjumpa beberapa berita di akbar, tentang wanita. Terkejut sekejap KY. Rupanya masih ada lagi wanita-wanita yang mudah ditipu? Ditipu teman lalaki. Salah siapa??? Boleh ke kita salahkan mereka (lelaki)100%? tidakkan? kerana itu juga kekhilafan dan kesempatan yang kita relakan.

Cuba u alls baca kes ini dulu Dibelasah teman lelaki Nigeria


Dan satu lagi Mangsa rogol teman lelaki.

Kita bangga ye punya teman lelaki? Dengan mudahnya kita mengikut kemahuan mereka, kesana kemari, tapi bila berlaku sesuatu yang tidak diingini, ibu bapa dan masyarakat juga yang kita cari, tapi sewaktu diambang keasyikan, lupa mereka...tapi itu tak apa lagi, yang paling mengerunkan, lupa pada Allah dan Rasulullah....Allahhu akbar....

KY takut lihat remaja sekarang, dengan pergaulan bebasnya. KY juga pernah mengalami alam keremajaan, tapi rasanya, masih mampu berfikir, mana baik dan buruk, kita diajar, dididik dari hari pertama kita lahir. kitakan diberi akal..gunakanlah..Kita inikan orang melayu, beragama Islam lagi, kemana kita tinggalkan ajaran-ajaran Rasulullah saw? bila ada yang menghina Islam kita marah, padahal, kita sendiri yang menjatuhkan nilai-nilai Islam...Nauzubillah...

"Dan janganlah kamu menghampiri zina. Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk."
(Surah Al-Israk: ayat 32)


Sabda Rasulullah s.a.w
"Umatku akan sentiasa baik selagi belum lahir anak zina di kalangan mereka. Jika anak zina sudah tersebar di kalangan mereka, maka aku bimbang Allah akan menimpakan azab-Nya kepada mereka."
(Hadis riwayat Imam Ahmad)