Please!!! Jangan Malukan Diri


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum... soalan biasa apa khabar semua, semoga kita dan kita masih diberi kesihatan yang baik..aamiin. kali ini KY nak tulis entri yang sedikit beremosi, bukan beremosi marah tapi emosi sedih. kenapa sedih? kerana ianya telah menguris hari kewanitaan KY ini.


Semalam KY jalan-jalan di dunia maya, singgah dari blog ke blog, maklumlah ada sedikit masa terlebih, setelah ke sana ke sini, akhirnya KY terjumpa satu blog, ownernya wanita, KY amati artikel-artikel di blognya satu persatu, maklumlah tak pernah masuk ke situ, trafiknya Alhamdulillah...bagus, sekali.

Tapi kan, artikelnya banyak menampilkan gambar dan video. cerita-cerita panas gitu..tapi sayang gambarnya banyak tertumpa pada kaum hawa. maklumlahkan, ownernya wanita. tapi sayang sekali lagi gambar-gambar yang ditampilkan membuatkan KY malu melihatnya.

Kenapa harus tampilkan gambar yang sedemikian rupa, kenapa harus mempamerkan gambar yang terdedah sana terdedah sini? lagi pun sebagai seorang wanita kenapa nak buat blog yang menampilkan cerita-cerita panas? tak sesuaikan? Astagfirullah....KY dah terikut emosi ni...

Walaupun ada sesetengahnya bukan gambar wanita Islam, tapi mereka tetap wanita...takkan kerana nak trafik, kita sanggup postkan apa saja. KY selalu dengar kata orang, penulis ini kalau kita mati suatu hari nanti apa yang tinggal hanyalah tulisan yang kita tuliskan. jadi biarlah apa yang bakal kita tinggalkan itu boleh membawa kebaikkan pada semua kan?

KY pun taklah ulas panjang-panjang, lagipun KY tak pandai nak mengulas, seandainya ada yang terasa, KY mohon beribu-ribu kemaafan....terima kasih pada kamu, kamu dan kamu yang sudi singgah ke sini dan KY berharap sesiapa yang datang ke blog KY akan sentiasa happy dan teringin datang lagi hehehhee...

44 ulasan:

  1. tidak ada alamatnya mbak KY?

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf KY tak dapat bagi linknya, lagipun KY tak berapa ingat..baru pertama kali masuk ke situ

      Padam
  2. selamat malam KY,,
    Alhamdulillah kabarku baik-baik saja.. :D
    semoga KY juga baik-baik saja disana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat pai lukman,
      Alhamdulillah...masih diberi kesihatan yg baik dariNYA...aamiin

      Padam
  3. Assalamualaikum..kadang2 xpaham kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam kak, itulah....lebih baik tulis cerita persenal dr hal seperti itu kan?

      Padam
  4. di doakan aja ky ..semoga terbuka pintu hatinya

    BalasPadam
  5. Tenang dulu KY,siapa tahu authornya bukan perempuan tapi laki-laki.
    cuma menyamar identitas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya mungkin, tapi diamati cara penulisan dan ulasannya, memang perempuan, lagipun nama blognya memang sweet, apa2 pun sama2 berdoa sepaya si owner itu sedar

      Padam
  6. iye bisa jadi itu elaki yang menyamar jadi perempuan..kita tak tahu,
    jika memang perempuan, semoga beliau cepat sadar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin juga fian, tapi selama berblog, KY rasa sukar untuk menyamar dlm dunia blog, kalau fb mungkin..tapi KY tak nak mengandaikan juga, takut2 jadi fitnah lagi..kan?

      Padam
    2. hehe iya juga KY, hal begini kita serahkan saja sama Allah yang lebih mengetahui :)

      Padam
    3. lebih baik begitu..thanks

      Padam
  7. itulah jadinya kalau tak fikir panjang. Teringat Ustaz Don kata...iklan ni kadang2 buat malu kaum wanita...bukan apa sibuk nak tayang ketiak bagai semua tu...Aish....malu dibuatnya bila ustaz kata cam tu...walaupun bukan kita model iklan tu...

    Tapi tak kurang juga perkembangan yg positif...kalau artis kita boleh nampak la kan...org awam mcm kita2 ni pun ada yg sdg mencari keredhaan Allah...Doakan2 ye utk kebaikan bersama...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu fazian, KY juga dengar apa yg disampaikan utz Don, malah ada apa iklan begitu wanita islam...cuba inat balik..

      Alhamdulillah...memang perkembangan positif, tapi adalah sesetengah tu, alang2 bertudung biarlah sempurnakan?

      Padam
  8. Moga terbuka pintu hatinya untuk berubah ke arah kebaikan..
    Lama tak kunjung ke sini, header dah jadi sangat cantik :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. aamiin...semoga Allah memeberi hidayah..

      terima kasih

      Padam
  9. Cerita panas makin tinggi rank blog.. begitu la semangat blloggier sekarang hehe

    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/03/rasullullah-bila-aku-mengenangkanmu.html

    BalasPadam
  10. wah kalau menurut saya itu blog ownernya laki laki sob, cuma menyamar menjadi wanita agar blognya ramai di serbu para hidung belang hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin saja masnady, tapi dunia blog ini KY rasa jarang ada yg menyamar, lagipun kitakan selalu sama2 blokwaking, mengenali antara satu sama lain..apa2 pu harap tanggapan KY ini salah..

      Padam
  11. yan setuju KY...kalau ye pun jangan sampai maruah tergadai.....masukan info bermanfaat untuk sama2 kita mendapat pahala....

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu...dr buat cerita seperti inu rasanya lebih baik cerita tentang diri sendiri dan family kan?

      Padam
  12. jg diri awak baik2 dgn cara blog itu jgn dikunjungi! *smile

    BalasPadam
    Balasan
    1. in shaa allah...terima kasih rohit

      Padam
  13. jgn lah kerana nak kan rank tinggi sanggup buat n3 yg cenggini. apapun kita doakan sajelah !

    BalasPadam
    Balasan
    1. in shaa allah KA..sama2 kita muhasabah diri

      Padam
  14. subhanallah..moga kita tak trgolong dlm golongan yg pentingkan nama drpd maruah..amin :) moga diberikan jgk petunjuk kpd dia,ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aamiin...semoa begitulah, terima kasih

      Padam
  15. Alamak ada jgk org buat entri yg mcmtu erk... semoga blogger itu sedar akan tindakannya..

    BalasPadam
  16. wah KY salah masuk blog ya... semoga tak terulang lagi hal2 yang memalukan.. aku juga pernah tak sengaja pasang widget di blog, ternyata widget itu memuat iklan yang tak pantas dilihat.. langsung deh aku hapus widget itu -_____-

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheee..itulah macam mana boleh salah masuk pun tak tahu, nama blognya cantik..itu yg berkenan nak masuk tu

      Padam
  17. Hurmmmm...macam2 kan. Smoga dia akan berubah satu hari nnt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. harap2 begitu, semoga Allah membuka pintu hatinya dan membuka matanya

      Padam
  18. semoga selalu dilindungi ALLAH untuk kita :) .

    BalasPadam
  19. thanks kak..berkongsi pengalaman dgn kte org
    moga jdi peringatan buat diri kami
    berblog ni mematangkan kita..ye la..belajar drpd pengalaman org
    moga kita terhindar drpd penulisan yg keterlaluan

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 yumida, pengalan menjadi pengajarankan?

      Padam
  20. yang jelas Admin blog itu pria bukan wanita. yang cuma manfaatin pengunjung dengan profil wanita.

    kalau Admin blog itu wanita. nggak bakalan berani blognya di isi gambar porn seperti itu...hehe
    lain kali jangan salah masuk kamar Eh.. blog ya KY..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. entah KY susah juga mahu pastikan, cuma dari amati KY denan cara penulisan, KY rasa wanita..mungkin juga tanggapan KY itu salah...

      hehehee...iya, lain kali KY akan lebih berhati2..lagian, nama blognya sweet bangat

      Padam