Benarkah Cinta Lelaki Lebih Hebat


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum, terkejut tak tengok tajuk tu. Buat kaum hawa jangan marah ek...sekali sekala kita bicara tentang KEHEBATAN LELAKI. apa salahnyakan? dan yang lelaki pulak jangan terlebih perasan..cool...baca dulu apa yang KY tulis...
 

Lelaki lebih menghargai pandangan kekasih
          Pujian mungkin boleh membuat seseorang riak dan sombong. Namun lelaki begitu suka andai mendapat pujian dari orang yang dicintainya. Biarpun semua teman-temannya mengkritik apa yang dipakainya atau hasil kerjanya, namun oleh kerana pasangannya suka, lelaki akan terus memakai dan melakukannya. Berbeza dengan perempuan lebih utamakan pandangan orang lain daripada pasangannya sendiri. Kalau pasangannya berkata tidak cantik, berkeras cakap cantik dan mahukannya, tetapi bila orang lain memberi pandangan terus ikut. Betul tak apa yang KY cakap? Nanti jangan ke mana-mana ada lagi dibawah...


Lelaki lebih setia
          Memang benar lelaki ada sifat yang sedikit gatal, ( haha tak lari tu.. ). Namun sebenarnya lelaki lebih setia dari perempuan. Buktinya, lelaki apabila mencintai seseorang itu, dia sanggup berkorban dan lakukan apa saja untuk pasangannya biarpun terpaksa bersusah. Mereka sanggup makan mi segera di rumah semata-mata mahu memastikan ada wang untuk penuhi apa yang pasangannya inginkan. Sedangkan perempuan hanya dimulut sahaja, kononnya mahu susah bersama tetapi akhirnya memberontak....bukan KY yang cakap, ini fakta yang KY jumpa ...ooppsss...nanti..duduk dulu..


Lelaki lebih memahami
          Kalau soal faham memahami, kalau dilihat dengan mata kasar semamangnya nampak perempuan yang lebih memahamikan? kerana sifat perempuan yang lembut. Tetapi.....kalau kita memahami betul-batul, sebenarnya lelakilah yang lebih memahami. Cuba kita lihat, waktu keluar bersama, lelaki sanggup tunggu lama, berjam-jam kalau perempuan lambat, tetapi  ( banyak pulak tetapikan ) perempuan sentiasa mahukan semuanya berjalan mengikut masa yang ditetapkan. Kalau lelaki lambat lima minit marahnya macam lambat berjam-jam. betul tak betul tak....iyekan.
Oklah..tak nak puji banyak-banyak, nanti ada yang tak tidur malam terkenangkan artikel KY ni....maaf sekali lagi kaum hawa semua ini bukan KY yang reka ini fakta yang dikeluarkan oleh pakar motivasi terkenal kita..tahu kan siapa dia...(fikirlah sendiri)