Cara Membuat Avatar Comments Menjadi Bulat


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum dan apa khabar semua, Alhamdulillah...dapat bersua lagi kita di arena blog heeee...eeemmmm...cipta sejarah kali blog KY ni nak postkan tutorial. ok..atas permintaan peminat KY hihi tengok dibawah...
v
v
v
v
v




Tengok gambar atas kat dalam bulatan tu...nak buat gambar komen menjadi bulat....bentuk biasa macam ni
v
v
v
v
v


v
v
v
v
v

Nak jadikan begini....
v
v
v
v
v




Pada mereka yang berminat nak cantikkan blog ikuti tutorial ini, oleh sebab KY tak nak ambil hak peribadi orang.. u alls teruslah ke blog pemilik tutorial ini..ok..klik tajuk dibawah...




38 ulasan:

  1. waaaw terimakasih sekali KY, sudah memberikan jalan, supaya untuk mempercantik avatar Komentar..
    sukses selalu Ia Ky.
    salam :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe..kongsi2 sesama blogger kan? cubalah

      Padam
  2. tq..nice info...saya mau bulat juga...huhu

    BalasPadam
  3. byknya info kat sini...boleh juga ubah yer...he he he.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih hafizah, cubalah buat

      Padam
  4. haha.. tutorial sudah..
    blog akak memg cantik dah..
    rajin sgt2.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehhee...itulah Lia, macm mana boleh ada tutorial pulak
      terima kasih, tapi tak beratkan?

      Padam
  5. jadi terlihat lebih menarik ya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. eeemmm...cantik KY suka sebab tu KY sendiri pun tukar

      Padam
  6. tmbn bkin postingan tut-tutrial mbk Ky hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eemm..mbak tak pandai buat tutorial, BL ajar boleh

      Padam
  7. Wah, Mbak KY makin pintar nih bikin turtorial :D. Salut deh buat mbak KY ...

    :D baru tau juga kalau Mbak KY itu orang Malaysia :D ... Salam kenal ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe..mana ada pintar, mencoba..

      belum tahu KY orang malaysia...nanti kalau datang malaysia inform kat KY ok hihihi

      Padam
  8. Assalamu'alaikum....
    maaf KY baru sempat singgah lagi,salam sehat ya KY.
    mekasih dah share tutorial blog saye....:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam Reo,

      tak apa KY faham lagi sibukkan?

      terima kasih kembali, KY sudah share hak milik tekhnik blogging

      Padam
  9. hehehe.. memang nampak comel bila avatar jadi bulat.hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihih..tigasegi belum ada lg kan? kalau ada pasti cantik jugakkan? heee

      Padam
  10. ok.. tenkiu... akan di coba... huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah uncle...blog unclekan cantik, cantikkanlah sikit lagi

      Padam
  11. wah mantap ky sudah saya coba berhasil coba saja mampir jika ingin tahu, jangan lupa komenyatnya ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...menjadi ye?

      InsyaAllah...nanti KY singgah ke blog wwwd ok

      Padam
  12. Wah bagus hasilnya..., Makasih infonya
    Sayapun baru saja kunjungi Tekhnik Blogging.... hmmm tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih en.harun..

      di sana banyak info apa lagi tutorial..kan?

      Padam
  13. Thanxs ky..dh lama jgk x brkesempatan nk polish blog ni :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...cubalah, blog macam rumah juga, kalau tak sentiasa ubah, rasa boring juga kan?

      Padam
  14. tq share ye

    BalasPadam
  15. .. wachhhhh,, sekarang jd blog tutorial nich!! ..

    BalasPadam
  16. salam KY :)

    ayie mmg dah lama nk tanya KY pasal komen terkini KY yg cantik nih..alih2 KY dah ada buat entry...:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam ayie,

      ooo..ayie pun berkenan ke? cubalah buat

      Padam
  17. pergh.. baru perasan.. cantik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaa...buat 2 tak perasan pulakkk...hihih

      Padam
  18. done polow sini..salam perkenalan,cntik blog KY.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal juga dr KY terima kasih sudi berkunjung ke sini

      Padam
  19. saya dah buat tapi nape x jadi jugak :(
    tak compatible kot.

    BalasPadam
  20. huhu..kejap lagi saya nak cuba..thanks kak..hehe

    BalasPadam