Bayi Dalam Lubang Tandas


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum, pagi-pagi buka laptop, boleh dikatakan kerja harianlah kan? lepas tu buka akbar nak tahu juga perkembangan dunia kita alih-alih mata tertumpu pada satu tajuk yang sangat merobek hati
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Foto
klik tajuk untuk ketahui lebih lanjut

Kenapalah masih ada manusia yang rendah moralnya. dahlah satu dosa zina dilakukan, lepas tu satu dosa lagi buang bayi pulak nasib baik bayi tu tak meninggal kalau tak tambah lagi satu dosa membunuh...tak perlu kita menunding jari mencari siapa yang salah, kita yang buat kita yang tanggung.

Wahai kaum adam dan kaum hawa sedarlah dari kejahilan kita..bertaubat dan berubalah ke arah kebaikkan, jangan mengharap bahagia dan nikmat di dunia saja..sedarlah HIDUP KITA HANYA SEKALI.

34 ulasan:

  1. ish3..manusia zaman sekarang ni memang tak takut azab..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eemm..hairankan? mungkin dia fikir waktu sekarang bukan kehadapan..semoa mereka2 ini cepat sedar dan insaf

      Padam

  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Whiww,, ada yang pasang iklan tu KY.. hoho Ilegal :D

      Padam
    2. heee..biarkan aja..

      Padam
  3. kesian bayi yang tak berdosa :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. kes yg tak pernah habis, sentiasa ada kan?

      Padam
  4. Bila iman yg setipis kulit bawang tidak dibaja tidak mustahil semua ini terjadi KY. Kakak kalau lihat baby dibuang macam ni hati kakak memberontak tau.. geramnya. Kita nak anak susahnya nak dapat siap jumpa specialist bagai tapi dia dah dapat pi buang!! Geram kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu kak, tapi Allah memberi kesenagan pada mereka dlm melahirkan...tak payah bidan atau doktor...tapi azab yg menanti belum diketahui

      Padam
  5. wah itu ibunya perlu di kasih racun tuh mbk KY hehehe. trmksih infonya mbk

    BalasPadam
    Balasan
    1. eeemmm...kalau dikasi racun nanti kita dituduh membunuh pula...hihihi

      Padam
  6. Salam,
    Perkara sebegini sudah berulang kali berlaku...namun masih tiada kesudahan. Tiada kesedaran dan iktibar. Apa lagi yang harus kita lakukan...?? Jagalah anak2 sendiri agar ianya tidak terjadi kpd anda.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam BM,

      itulah yg ditakuti, mendidik anak2 apa lagi perempuan amatlah susah harus kena cara Insyaallah..dan terima kasih atas nasihat BM

      Padam
  7. Ya Allah...napelah zalim sgt, nsb baik ada org perasan dan bersyukur sgt bayi yu selamat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...bayi itu selamat...

      Padam
  8. Astaghfirullahalazim... kenapa nak buang bayi yang x berdosa...yg berdosa tu mak bapaknya ... kenapa nak tambah lagi dosa... :( sedih baca berita2 pasal buang bayi ni ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kes yg tak pernah habis, walaupun dah ada yg diambil tindakan, tapi masih lagi mereka2 yg terlibat tidak mengambil ikhtibar darinya..

      Padam
  9. Zaman sekarang sudah murah pasal nyawa manusia... mereka bisa seenaknya saja membunuhi jiwa2 tak berdosa. Apalagi macam case seperti diatas, sungguh tega :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi mereka yg penting mereka terlepas dr pandann buruk org2 di bumi tapi dia tidak terfikir apa pandnagan Allah terhadap mereka nauzubillah

      Padam
  10. memang kesadaran untuk era sekarang ini agak sulit di temui dalam diri kita pribadi... makasii pengingatnya ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sukar itu tidaklah sangat tapi mereka yang menyukarkan..

      Padam
  11. Ya Allah teruk nya manusia..tak baca pn lagi akhbar hari ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. manusia yg tak ada akal fikiran yg waras

      Padam
  12. manusia super tega yang melalukan itu semua...hohoho

    BalasPadam
  13. saya prihatin sekali dengan keadaan itu, Kak KY.
    semoga bertaubatlah mereka

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah..semoga mereka2 itu diberi petunjuk aamiin

      Padam
  14. tunggu aja pembalasan dari Allah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. eeemmm...tapi berharap merka2 ini sedar akan kesalahan dan bertaubat..

      Padam
  15. ishh teruk betul !!!! tahu nak sedap jer ... tapi tak nak tanggung hasilnye :( semoga dapat hidayah ALLAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. entahlah acik, mereka ini tak dapat nak fikir panjang...

      Padam
  16. bayi yang tak berdosa jadi mangsa :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. manusia yg tida hati dan perasaan, sanggup berbuat sedemikian..

      Padam
  17. Astagfirullahalazim... kenapa perkara sebegini terus terjadi.!

    BalasPadam