Kecoh Hantu Penanggal Di Kemaman


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum, haaa...suspen tak tajuk tu, tapi betullah ada tau. sebenarnya citer tentang penaggal ni dah, nak kata lama tak juga, mungkin dalam 2 3 minggu lepas, cuma baru sekarang KY berkesempatan berkongsi. saja nak panaskan balik citer ni heheee...

U alls pastilah kenal dengan hantu penaggal ni, alaaa..yang terbang tanpa badan tu....apa?? tak kenal?? eeemmmm..meh KY tunjuk..

yang ini pinjam pakcik google

Ok..berbalik pada cerita penggal ni, ramai yang kata terserempak, entah betul entah tidak, sebab KY tak pernah jumpa lagi, cakap besar pulak KY ni kan? nauzubillah...tapi u alls, kecoh, sana sini orang dok cerita, kalau kat wall fb group kemaman, popular citer tu...dia orang cerita, sekejap ada kat kampung ini, sekejap ke kampung sana...merata, ada yang kata lagi, kepala cari badan..tak tahulah badannya duk kat mana..aduhhh...macam-macam...

Yang hairannya, penanggal ni kan? tak padan tak berkaki..berjalan ke sana kemari..tak penat kali hehehee...sekarang dah tak berapa dengar dah kisah penanggal mungkin sebab dah tak berapa popular kut sebab sekarang orang tengah sibuk promosi calon PRU masing-masing...mungkin dia nak berehat sekejap untuk beri laluan ke PRU hihihih....

U alls tahu KY pernah tau jumpa hantu, hantu kemas rumah..betul, malam tu malam raya, kat depan rumah lama KY ada rumah usang yang tidak berpenghuni, sebab rumah tu ditimpa pokok kelapa...pada malam raya tu, KY pergi kedai dengan kakak, tapi kakak dah ke depan dah..tiba-tiba sampai kat depan rumah tu, KY tengok terang dan KY nampak orang tengah pasang kain langsir...

Eeemmm...bila lihat macam tu, KY apa lagi, lari macam tak cukup tanahlah...bila citer kat mak, mak cakap, alaa...dia orang pun nak raya juga, biarlah...lama juga KY kalau lalu kat depan rumah tu..tak pandang lansung...takut...Ualls ada tak pengalaman bertemu dengan hantu, tak kiralah hantu apa...pernah? storylah sikit...