Ini Je Yang Mampu Di Buat


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum, tengah buat petang-petang macam ni? dah solat zohor? Alhamdulillah...time-time macam ni kalau dapat rehatkan minda dan badan..alahaiii...bestnya...hari ni tak naklah buat entri berat, dah dua tiga hari dah berat berat saja entri, takut pulak nanti jadi gemuk susah pulakkan? hehehehhhe....

U alls kalau petang petang kan...u alls rajin tak buat kuih? tak best kalau tak boleh makan, KY ni memang suka makan, sentiasa nak mengunyah, nasib baiklah badan KY susah naik, kalau takkk...en abang pun tak sanggup nak tengok kih kihhhhh....

Mulut nak makan, tapi KY malas nak masak, sebab dah masak makanan tengahari tadi, tak kan nak makan nasi pulak petang-petang...tapi oleh sebab nak makan juga KY pun merajinkan diri buat apa sajalah yang ada kat dapur...dengan keadaan panasnya kat dapur, sampai berpeluh-peluh KY heeeheheee...u alls suka tak makan ni...?????
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v



Aaaaa...siapa suka makan Roti Goreng Bersalut Telur, angkat kening sikittt...tengok betapa malasnya KY, sampai ini je makanan yang mampu dibuat, tapi...ada tapinya..keluarga KY suka makan, jadi kalau KY buat... semua happy maka tak de lah nampak sangat kemalasan KY tu...heheeee...Tapi pada mereka yang dah ada keluarga tu, janganlah selalu amalkan sikap MALAS ni yee...tak baik untuk kesihatan eh salah tak baik untuk keluarga...ok??? Oklah..sampai sini je KY berceloteh buat kali ini..kita jumpa lagi dalam rancangan masak memasak di lain waktu ok...byeeee...

47 ulasan:

  1. Pertamak di kasih makanan enak wah jadi laper mbk minta dunk heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. enak ya kuih tu? kalau mahu bikin sendiri loo..heee

      Padam
  2. Yang ini mmg feveret KA ni KY

    BalasPadam
  3. Bru buat bbrp mingu lpas.. Ingt ptg ni nk goreng mee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaa...rajinnya maria, buat mee basah ye, KY suka hihih

      Padam
  4. suka suka...angkat kening gaya ziana zain..hahaha..

    BalasPadam
  5. Kakak semalam pun buat roti goreng juga dah tu nasi lebih malam kakak goreng kami sarapan inilah semalam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo...rupanya ramai juga yg kurang kerajinan ye kak hahaaa...

      Padam
  6. Salam KY

    Alhamdulillah...ada juga rezeki utk ptg hari...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam wirda,

      Alhamdulillah..dapat juga makan kan?

      Padam
  7. wahhh...sepertinya enak tuh roti dibalut telur. Bagi2 dong. heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. bisa...heee enak memang enak kalau akan tak terasa kenyangnya hihihi

      Padam
  8. itu roti?? kayak gembus/tempe gitu ya.

    BalasPadam
  9. Makanan yang simple tapi memang enak...Saya memang menyukainya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu BM, tapi kalau makan tak terasa kenyangnya..cepat sangat habis heee

      Padam
  10. assalamualaikum ... anak buah suka buat . tapi tak goreng . Guna kuali x melekat . Jadi minyak x banyak la ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam vee,

      eemm...biasa KY goreng guna planta rasanya sedap sikit

      Padam
  11. saya beli sandwich je.balik umah buat nes ais..huhu

    BalasPadam
  12. Selalu jgk buat..mmg sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. makanan budak2 anak2 suka sangat ni..

      Padam
  13. wahh ... mau dong Mba KY.. enak deh kayaknya .. hhee .. oh iya di kampung saya di Indonesia juga ada makanan yang tidak kalah enaknya loh ... namanya Mendoan .. di Malaysia ada ?? hhhehe nanti lain waktu saya akan buat artikel khusus Mendoan .. xixixixi

    BalasPadam
    Balasan
    1. mendoan? bagaiman rupa kuihny tu..nanti nazar share ye/

      Padam
  14. walaupun sederhana, tapi tetep sedap je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang..sedap dan enak, sikit2 tak cukup ni..hihi

      Padam
  15. Wahh saje buat terliur.. Sedap nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaa...acik roti pun teliuq ke heeee

      Padam
  16. knah rajin buat pg2..bw g opis..sekelip mata abis =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaa...kalau zaman sekolah dulu, inilah bekal yg paling kerap bawa hihiih

      Padam
  17. enak tuh kuee , cobaa donggg :D

    BalasPadam
  18. wah tahu saja KY, ini kan sesuai seleraku, bahkan orang2 dirumahku semua suka makan roti goreng bersalut telur saat pagi hari :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alaa...KY ini anak kampung makan makanan yg simple saja..rupanya ramai juga yg suka makan roti telur ini..hihih

      Padam
  19. wah pandai pun KY buat roti goreng..

    saya mau sangat tu roti goreng nya. kirim ke indonesia dong.hehehehe

    BalasPadam
  20. Saya suka gak makan roti goreng ngan telur... tapi kat KL ni jarang-jarang jer buat... setakat nak makan sorang, biasanya kalau balik kg ramai budak-budak baru buat, best makan berebut-rebut ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu SR, makan rebut2 denan budak2 memang best..hahaaa, tapi nak mengorengnya tu tak sanggup juga banyak2 hiih

      Padam
  21. family yui takde istilah mkn ptg =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo...mcm tu pulak, jadi kira blh makan sentiasalah heeee

      Padam
  22. nina suka sangat niii. telur+susupekat+marjerin. aummmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo...susu? salut sebelum goreng atau sapu selepas goreng?

      Padam
  23. ok lah tu, ada juga usaha tuk buat, lain kali buat byk2 hantar kt orang lain gak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hohohoho...ramai juga yg order ni hihih

      Padam
  24. Dari tadi sdh banyak baca di sini komen sekali aja ya...
    Roti goreng dibalut telur......, Hmmm jadi kepingin cicip

    BalasPadam