Ini Je Yang Mampu Di Buat(2)


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum, macam mana dengan cuti kalian, happy? eeemmm...time time cuti ramailah kat rumahkan?  ibu-ibu kat rumah tu bercuti tak dari masak hari ni, alaa..ingatkan time cuti boleh juga cuti memasakkan, rupanya tak juga, makin suruh masak sedap-sedap adalahkan?, nak buat macam mana tanggungjawab, kenalah buat....tapi KY kat rumah tak ada orang, abang ke turun KL, tinggallah KY dengan si kecil ni..tapi teringin pula nak makan ni....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

maka jadilah Nasi Ayam, maaflah lupa nak letak sup kat situ heeee
v
v
v
v
v
v
v

dan pembasuh mulut Bubur Kacang


EEmmm....sedap tak?, mesti sedapkan, kalau tengok saja, heheee kalau rasa apalah rasanya huuhu...sorrylah hari ni tak ada entri yang best, ini je yang mampu dikongsikan. selamat bercitu dan jemputlah makan kalau mahu..

Entri berkaitan:
Ini Je Yang Mampu Di Buat

56 ulasan:

  1. Waaa sedapnya kak.. meleleh air liuq ni haa.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehhee..suruh mak buat ye Iha heeee

      Padam
  2. Balasan
    1. eeemmm...acik kena belajar masak, kan duduk jauh dr mak

      Padam
  3. sedapnya nasi ayaammm... hmm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eemmm...suka ya, bagaimana khabarnya uswah, sudah bersalin?

      Padam
    2. sudah ye, kak belum tahu..

      Padam
  4. Balasan
    1. jadi memanglah jadi..rasanya tu yg tak tahu..kalau KY dah ok dah heee

      Padam
  5. aduh jadi lpar,ni mlm mintak mbk ky heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. selalu aja lapar, ngak makan ya di rumah hihih

      Padam
  6. Bubur kacang..dah lama xmakan..rajinnya KY.knah xmasak..cutii Hari Pekerja heee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee..tak pe lah kak, bukan selalu blh cuti masak, KY ni sbb tak ada org nak gi kedai, buat je apa yg ada dlm peti ais tu

      Padam
  7. pintar masak rupanya, terlihat enak banget... *jempol dua

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak berapa pintar, sekadar blh makan saja ni..lagipun rasanya sedikit enak saja heee

      Padam
  8. bubur kacang hijau, itu nama di sini. favorit saya Kak.
    serasa makanan di surga, hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. disini juga sama namanya..suka ya...samalah kita heee

      Padam
  9. Salam...sedap tgk nasik ayam tu...fiza baru ja buat...he he he..bubr pun nampak lemak gitu...dapnyerrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumususalam fiza, heehee....bubr ni memang kegemawan keluarga..tapi tak selalu buat, tak baik untuk kesihatan huhu

      Padam
  10. wah,,kelihatannya sangat lezat nasi ayam,kalau saya tetangga KY mungkin akan sering berkunjung saat libur karena KY selalu membuat kue dan makanan yang lezat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bisa, tolong habiskan makanan ok juga tiada pembaziran heeee..belum cukup lazat cuma enak sedikit huuh

      Padam
  11. kalau melihat dari bentuknya sih, kelihatannya lezat nih sob.. terutama sama buburnya, saya tertarik pengen cuba bubur buatan KY nih.. buleh tak.? hehehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, terbang saja ke sini, KY tunggu ya hihi

      Padam
  12. Jadi lapar nih lihat makanan. Sayangnya disini lagi hujan deras. Enak ngopi aja

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau hujan lagi enak makannya..coba bikin ya

      Padam
  13. wah ... mau dong mba ... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayoh datang ke sini, bawa sekali mas nady dan mas Basit hihih

      Padam
  14. sedappp... lisa rasa macam dah lama je x makan nasi ayam... meh la sini sepinggan KY ..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh nak post kemana lisa, tulis alamat email ya heee

      Padam
  15. sedapnye image yang pertame tu mak cik :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap imagenya saja, rasa aslinya belum tentu sedap seperti image heeee

      Padam
  16. Wah! Sedapnya...Tengah jilat2 skrin ni...hehe

    BalasPadam
  17. Hari cuti mengunid ini kakak nak buat nasi ayam pandan kalau tak ada aral KY. Tak boleh tahan tengok KY punya nasi ayam tu:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. buatlah akk, makan dengan keluarga memang sedap

      Padam
  18. sy waktu cuti pun suka buat nasi ayam...sedap..dan senang.. :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang ke? rasanya susah juga, banyak bahan heee

      Padam
  19. wow...boleh datang rumah kakak nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh boleh, nanti cuti mai sini huhu

      Padam
  20. waaaawww nikmat sangat kayanya nie...hehehe, emmmmm lezat

    BalasPadam
  21. Salam @KYA...hehehe, selalu bikin perut lapar nih, tapi @KYA ni kreatif.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumussalam TCC, selalu aja lapar, sini makan sama KY

      Padam
  22. sangat sangat la terliur.....baru teringat rupa2nya belum lunch hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi dekgu, belum lunch..dah lewat ni..

      Padam
  23. aduh pas datang kemari jam lunch ni belum makan :D .. bagi bagi dong .. gratis kan?? hohoho. itu sambal tomat bukan kak :) .

    BalasPadam
    Balasan
    1. emmm...lapar juga ya, ayoh ke sini..kita makan sama2 heee
      iya tomato sama cili besar

      Padam
  24. sedapnyer....!

    BalasPadam
  25. waktu cutilah yang keluarga nak makan sodap-sodap macam ni...heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo..begitu ke, rasanya hari2 masak sedap huhuh

      Padam
  26. Kalau ditengok dari postingan dan Gambar ini sepertinnya memang sedap KY, dan juga lezat. Kalau dikasih aku juga mau..hehe
    terima kasih sudah berbagi KY

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap heeee, PP suka sama nasi ayam? kalau mahi ke sini aja huhu

      Padam
  27. KY,, hehe mantap sangat ni,, rasanya pngin masuk ke laptop ni kak,, nak hendak makan :'(

    BalasPadam